Onzichtbare straling

De afgelopen dagen en nachten zijn wij bezig geweest met de plaatsing van de apparatuur op en in de toren van De Mortel.

Zo is er een speciale kabeldoorvoer gerealiseerd op het dak, zijn de beide buitencams op de toren en de technische ruimte aan de nestkast geplaatst. Op het bedrijf van Securicon was alles voorgemonteerd, uitvoerig getest en werkte alles perfect. Plug en play en alles zou meteen moeten werken. Helaas ook nu weer ging deze vlieger op bijna 130 mtr hoogte niet op en zorgde de aanwezige (nieuwe) straling opnieuw voor ernstige problemen.

Alle cams gaven een goed en zeer scherp beeld alleen de rechter buitencam bij de nieuwe antenne sloeg door de sterke straling op hol en was niet meer instelbaar. Deze camera en opstelling hebben wij maandagavond verwijderd en vervolgens getest hieruit bleek dat we de camera moesten vervangen. Door de sterke straling van de DAB antenne hebben wij de nieuwe camera nu een andere en mindere gunstige positie moeten geven. Nog steeds heeft de DAB antenne enige invloed op deze nieuwe positie en camera maar zal deze hierdoor hopelijk niet meer beschadigd raken. Een ander probleem is de IR verlichting in de nestkast, ook deze werkt door de aanwezige straling van de nieuwe DAB antenne niet meer naar behoren. Als wij tussen de antenne en de IR in staan dan doet deze het wel maar als wij weglopen dan schakelt de straling de IR uit. De vier IR's aan de buitencams zijn van een ander type en deze werken wel dus gaan wij de IR van de nestkast ook voorzien van dit type. Hiervoor hebben wij de technische ruimte moeten verwijderen en zal deze week met de nieuwe IR weer worden teruggeplaatst.

Afgelopen week zijn wij waarschijnlijk al langdurig blootgestelt aan onzichtbare, reukloze, (niet) voelbare straling en hopen dat u begrip heeft dat wij niet te vaak het dak op willen. Hierdoor duurt het waarschijnlijk allemaal wat langer voordat wij alles gerealiseerd hebben en de beelden weer kunnen tonen.

 

VWG Gemert