Stand van zaken

Gemert, 16 oktober 2015

 

Stand van zaken.

Begin oktober hebben wij de nestkast en bijbehorende constructies op het dak van de toren van De Mortel verwijderd.

Dit was noodzakelijk omdat er in de toekomst meer antennes geplaatst zullen worden. In goed overleg met Alticom is besloten om de nestkast nu op de vierde (bovenste) ring te zetten. De kast zal met de opening richting het spottersveld worden geplaatst.

Ook de camera's gaan naar de vierde ring. Op het dak zal de hoekcamera (vierde cam) vervangen worden door de camera die nu direct links van de nestkast staat en dus blijven staan zodat jonge slechtvalken op het dak gezien kunnen blijven worden.
De financiën laten het bijna toe en dan kunnen wij op de ring een geheel nieuwe 'derde' cam plaatsen zodat we daar twee buitencams houden, één links en één rechts van de nestkast. Voor beide buitencams op de ring moeten wij nieuwe beugels laten maken die ook weer aan alle veiligheidseisen moeten voldoen incl. chemische ankers.

Ook bekijken wij of we de binnencam kunnen/moeten vervangen zodat deze in het dak van de nestkast kan komen. Hiermee hopen wij te bereiken dat de cam moeilijker volgepoept kan worden. Deze keuze is mede afhankelijk van hoe het beeld vanuit het 'plafond' van de nestkast naar de nestkuil en het rooster zal zijn.

Het bevestigen van de (oude maar aangepaste) nestkast en de te gebruiken materialen moeten aan alle veiligheidseisen voldoen dus het kost even wat tijd maar de verwachting is dat binnen nu en twee weken alle bevestigingsmaterialen en een nieuw aangepast hekwerk binnen zullen zijn zodat de nestkast geplaatst kan worden op de bovenste ring.

Het verplaatsen van de cams zal na plaatsing van de nestkast gebeuren.

 

VWG Gemert

Securicon