Slechtvalk S2 komt vrijdag naar Someren

woensdag 02 november 2011 | 17:29 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 02 november 2011 | 17:31

 
SOMEREN - Stichting Vogelasiel Someren e.o. ontvangt vrijdag met open armen de destijds neergeschoten slechtvalk S2 uit De Mortel.
In een zogenoemde 'uitwenruimte' kan de vogel verder herstellen van de  operatie. De slechtvalk, die door heel veel vogelliefhebbers gevolgd werd via een webcam in de toren van De Mortel, is  in juli neergeschoten.

Dierenarts Caroline Hommers heeft destijds de vleugel gezet met externe pinnen en de vogel is voldoende hersteld om in een grotere ruimte te revalideren.

Vrijwilligers van het Vogelasiel Someren hebben – op het nieuwe onderkomen op camping De Somerense Vennen – snel moeten werken aan de nieuwe ruimte. De stichting zit nog middenin de verhuizing.

Op de oude locatie aan de Boerenkamplaan kon het asiel niet meer blijven.

Vogels werden tot voor kort doorverwezen naar het vogelasiel in Zundert.

Bron: Eindhovens Dagblad

Vorderingen slechtvalk S2

Landhorst, donderdag 03 november 2011

Donderdagavond 3 november zijn we met slechtvalk S2 op bezoek geweest bij dierenarts Caroline Hommers.
Er zijn röntgenfoto's gemaakt en de vleugel is onderzocht. Op de foto's is goed te zien dat de breuken goed aan het herstellen zijn, er is weer nieuw botweefsel rondom de breuken gekomen en in totaliteit ziet het er allemaal hoopgevend uit.
In overleg met de dierenarts hebben we besloten dat de slechtvalk niet meteen in de uitwenruimte komt maar eerst in een kleinere volière. Deze ruimte is wel veel groter dan waar ze nu in verblijft. Na ongeveer 2 à 3 weken zullen er opnieuw röntgenfoto's gemaakt worden en dan zal ze naar de grotere uitwenruimte gaan. Gezien de goede vorderingen van S2 moeten we er nu voor waken dat we niet te snel gaan en teveel van haar gaan eisen.
Op dit moment kan zij meerdere keren achter elkaar rechtstandig naar 2 mtr. hoogte vliegen, in de nieuwe volière kan ze vanaf morgen nog meer oefenen en verder aan haar herstel werken.

Zaterdag 5 november zullen wij een filmpje en een paar foto's plaatsen van haar verhuizing en het nieuwe verblijf.

VWG Gemert