Slechtvalk S2 in Someren

Gemert, zaterdag 05 november 2011

Dinsdagavond 1 november zou S2 naar de dierenarts gaan voor een röntgenfoto. Deze afspraak ging echter niet door en is verplaatst naar
donderdag 3 november. Die avond heeft dierenarts Caroline Hommers opnieuw twee foto's van de vleugel gemaakt.
Caroline was zeer te spreken over het herstel en vertelde dat de breuken en de gaatjes van de verwijderde pinnen heel goed aan het vergroeien waren. Er is weer nieuw botweefsel aangemaakt en alles ziet er goed uit. Het losse fragment is weer verder vergroeid waardoor de sterkte verder is toegenomen. S2 voelt zich, zoals het laat aanzien, goed en zij heeft de afgelopen weken veel geoefend. Met ogenschijnlijk gemak "vliegt" ze rechtstandig naar een 2 mtr. hoge zitstok. Ze laat daarna dan wel soms haar vleugel even hangen, maar deze heeft ze dan ook ruim 2 maanden niet kunnen gebruiken. Wij hopen dat ze daar de komende weken minder last van zal krijgen. Caroline gaf het groene licht dat S2 de volgende dag naar Someren mocht om daar in een groter verblijf aan haar herstel te werken. De VWG Gemert en Caroline Hommers hebben na overleg besloten dat ze eerst in een iets kleiner verblijf gaat en dan pas naar de grote volière. De botten en spieren moeten, net als bij menselijke fysiotherapie, geleidelijk aan verder worden belast. 

Vrijdag 4 november was het dan zo ver en ging S2 van Nistelrode naar Someren!Om 13:00 uur plaatste asielhouder en verzorger Wim van Lith S2 in het transporthokje in aanwezigheid van Luc Enting die een documentaire van S2 maakt. In Someren aangekomen werden we verrast door een grote schare belangstellenden waaronder cameraploegen, fotografen, journalisten en vertegenwoordigers van locale autoriteiten. In het filmpje van omroep Brabant kunt u zien dat S2 in een redelijk groot verblijf wordt geplaatst. Over 3 weken komt Caroline bij S2 op bezoek en zal zij wederom röntgenfoto's maken om te bepalen of zij naar het grote verblijf mag. Hier zal zij dan weer enkele weken mogen oefenen en echt stukjes kunnen vliegen. Als dan alles nog goed gaat mag zij naar de valkenier die haar helemaal klaarmaakt voor terugkeer in de vrije natuur.

Aankomende week zullen wij in het nieuwe verblijf wat foto's en een filmpje van haar maken. Voor nu alleen het filmpje van het transport van Nistelrode naar Someren.

Slechtvalk S2 naar Someren

VWG Gemert wil graag de dierenartsen en de asielhouders tegemoet komen in de kosten die zij maken en zal daartoe binnenkort de gedane donaties onder hen verdelen. Mocht u hun en ons werk willen blijven steunen dan zijn donaties nog steeds van harte welkom, u kunt ook rechtstreeks doneren aan dierenkliniek Landhorst en/of het vogelasiel in Someren.

VWG Gemert