p1030266Gemert, vrijdag 29 juli 2011

 

Eerder vandaag hebben wij bekend gemaakt dat S2 gewond is geraakt door een hagelkorrel. Op de röntgenfoto is de hagelkorrel duidelijk te zien en ook de breuk die hierdoor veroorzaakt is. Het bericht heeft inmiddels geleid tot zeer veel reacties en heeft ook al de aandacht van de media getrokken. Kern van de reacties is de verontwaardiging dat kennelijk op slechtvalken wordt geschoten, wordt aandacht gevraagd voor vervolging van de dader, wordt gevraagd of er financiële steun kan worden verleend en wat er gebeurt als volledig herstel niet mogelijk blijkt te zijn.

De reacties zijn hartverwarmend en voor ons zeker een stimulans om verder te gaan. Ook wij zijn verontwaardigd en geschrokken van de oorzaak van de verwonding. Vragen over in welke hoek de dader moet worden gezocht laten wij onbeantwoord. Het is waarschijnlijk geen groepsactie geweest maar een actie van een individu waarvoor wij geen groep als geheel in kwaad daglicht willen zetten. Overigens is het niet aan ons maar aan de politie om dit verder te onderzoeken. Uiteraard zijn tips van waarnemingen die daarbij kunnen helpen van harte welkom. Zo ook de belangrijke vraag wanneer de valk voor het laatst gezond is gezien.

Rntgen2S2

De röntgenfoto laat zien dat het een complexe breuk is. Voor de operatie is naast de voor vogels gespecialiseerde dierenarts een specialist op het gebied van orthopedie ingroepen. Hoewel wij de kosten van de operatie, de nazorg en revalidatie nog niet kunnen overzien zullen deze aardig in de papieren lopen. Donaties daarvoor zijn van harte welkom o.v.v. Slechtvalk S2 (voor rekeningnr zie tabblad VWG Gemert op deze site).

Wij zullen er alles aan doen om S2 terug te kunnen laten keren in de vrije natuur. Als dat niet mogelijk is zullen we ons beraden over het vervolg waarbij het ons bekend is dat het asielbeleid erop is gericht om vogels/dieren die niet kunnen worden teruggezet in de vrije natuur om daar zelfstandig te kunnen overleven in principe worden geëuthaniseerd.