Seizoen 2011

 

Het seizoen 2011 was wederom succesvol met drie uitgevlogen jonge slechtvalken. Bijzonder was het grote verschil in uitkomst van de eerste twee jongen en het derde jong drie dagen later. Het vierde ei is niet uitgekomen en verdween op enig moment onder de anderen.

Het was het eerste jaar dat de beelden beschikbaar werden gesteld op het internet met apparatuur die de Vogelwerkgroep Gemert met subsidie van de gemeente Gemert-Bakel in en bij de nestkast heeft geplaatst. Een en ander vond plaats in goede samenwerking met alle onderaan deze pagina genoemde partijen en heeft geleid tot de gewenste rust rond en continuïteit van de beelden.

De kwaliteit van beeld en geluid werd zo nu en dan op de proef gesteld door technische mankementen en de invloed van de sterke zender van radio 538 op de gehele installatie. De Vogelwerkgroep Gemert zal daarom de komende tijd de mogelijkheden onderzoeken hoe de storingen kunnen worden voorkomen en er beter beeld en geluid kan worden verkregen. 

Wij danken alle kijkers, forumbezoekers, logboekschrijvers, onderzoekers, clipmakers en eerdergenoemde instanties voor hun medewerking en positieve bijdragen aan de beelden en commentaren.

Deze site met refresh-beelden blijft on-line, ook nadat de uitzendingen bij beleef-de-lente stoppen.

Over de wijze waarop de beelden volgend seizoen beschikbaar komen houden wij u op de hoogte.