Visite dierenarts Caroline Hommers

Gemert, donderdag 04 augustus 2011

DreamteamVanmorgen is dierenarts Caroline Hommers op visite geweest bij S2.
Caroline heeft afgelopen zaterdag samen met haar collega Dirk Riemersma en haar assistente de vrij complexe operatie succesvol uitgevoerd.
Onderaan dit bericht ziet u middels twee links meer informatie over hun werkzaamheden en praktijk.

Tijdens haar bezoek heeft Caroline S2 onderzocht en haar wonden verzorgt.
De grote bloeduitstorting in haar vleugel was al bijna helemaal verdwenen, de huid zag er mooi roze uit en er waren geen ontstekingen aanwezig. Overigens is een bloeduitstorting gunstig voor het herstel van het botweefsel. Zelfs nieuwe veertjes waren al zichtbaar, naar verwachting zal over 4 weken niets meer te zien zijn van de kale plek onder haar vleugel. De antibioticakuur kan vanaf morgen gestopt worden en zal S2 geen medicatie meer krijgen. Caroline heeft de losse verbandresten verwijderd en ontstekingsremmende zalf onder de fixatie aangebracht. Tevens is haar hartslag beluisterd en is naar haar algehele conditie gekeken, ook hier alleen maar positieve resultaten, ze doet het echt voortreffelijk.

Nadat de beide vleugels weer gefixeerd werden op haar staartpennen liet S2 zien dit toch niet zo geweldig te vinden en al vrij snel had zij haar beide vleugels weer bevrijdt. Op zich is dit niet zo erg, de beide bothelften zijn middels de twee spalken goed gefixeerd en S2 blijft hier goed van af. Daarnaast kan zij nu zelf heel goed aanvoelen of en hoe ze haar vleugels gebruikt en zullen haar spieren in haar schouders ook nog enige beweging hebben wat op een later tijdstip weer gunstig is.
Over enkele weken zal Caroline terugkomen om met een mobiel, digitaal röngenapparaat foto's te nemen. Hierdoor hoeven wij S2 niet onnodig te vervoeren. Dan zal bekeken worden of de bothelften goed aan elkaar zitten en wanneer de pinnen en fixatie verwijderd kunnen worden. S2 zal dan vervolgens in een grotere ruimte geplaatst worden zodat ze aan haar conditie kan werken.

Omroep Brabant was vanmorgen ook aanwezig en heeft opnames gemaakt. Deze beelden zult u vast al gezien hebben op TV en/of het internet.
Later vanavond zullen er een paar foto's geplaatst worden op deze site en een link naar de beelden van omroep Brabant. Er zijn niet veel foto's gemaakt omdat wij assisteerden bij het onderzoek van S2 en omdat zij in een afgeschermde kooi verblijft. Ook hier stond het belang van S2 weer voorop.

VWG Gemert

Caroline Hommers
 http://www.dierenklinieklandhorst.nl/

Dirk Riemersma
 http://www.pferdepraxis-riemersma.com/nl/dokter.htm