Week 31 S2

Gemert, zondag 07 augustus 2011

Het gaat goed met S2 en eigenlijk is er weinig te melden.
Ze zit rustig in haar verblijf (hxbxd 90x60x60) dat afgeschermd is met een wit rolgordijn. In dit verblijf is een zitstok aanwezig waarop ze rustig haar dag doorbrengt. Het rolgordijn dient ervoor dat ze niet geprikkeld wordt door invloeden van buitenaf.
Het wordt een beetje ééntonig maar ze eet nog steeds goed, is rustig en heeft schijnbaar geen last van haar vleugel en de fixatie. Het ziet er dus nog steeds hoopvol uit maar de röntgenfoto's moeten over 3 weken meer duidelijkheid geven over een volledig herstel.
Als de röntgenfoto's goed herstelde breuken laat zien zullen de pinnen op een later tijdstip verwijderd worden. Na verwijdering van de pinnen en de bijbehorende fixatie zal ze aan haar conditie moeten werken om dan vervolgens terug te kunnen keren in de vrije natuur. S2 zal in principe haar vrijheid terugkrijgen op de plek waar ze is gevonden, dit zou dan niet in de omgeving van de toren van De Mortel zijn. Hemelsbreed is het echter een stukje van niets en is de toren vanaf deze plek op grotere hoogte goed zichtbaar.
Dan staat ze voor een nieuwe uitdaging in haar leven, keert ze terug naar de toren in De Mortel?
Zo ja, dan zal ze de confrontatie moeten aangaan met haar landgenote en valt ze nog in de smaak bij haar man Pa? Spannende momenten voor alle partijen, zowel voor de slechtvalken als voor de vele bezoekers van onze website waar de refresh beelden te zien zijn en de bezoekers van de diverse forums. Maar vooral ook voor de bezoekers van het spottersveld en de directe omgeving van de toren van De Mortel. Zij zullen u dan mogelijk "live" verslag doen van de verrichtingen van S2, Pa en B/Y.
Maar zover is het nu nog niet, we zullen de komende weken rustig moeten afwachten of S2 volledig herstelt en maken u vervolgens kenbaar wanneer ze wordt vrijgelaten.

Deze week zal de asielhouder door ons bezocht worden en maken wij enkele foto's en een filmpje van de omgeving waar S2 nu verblijft. Wij publiceren deze foto's en het filmpje vervolgens op deze website. Aangezien S2 nu stabiel is en rustig herstelt van haar verwondingen zullen wij niet meer om de 2 a 3 dagen een berichtje plaatsen. Eénmaal per week zullen wij u nu berichten over S2 of indien daartoe aanleiding voor is een extra tussentijds bericht op deze site.

VWG Gemert