Week 32 S2

Gemert, vrijdag 12 augustus 2011

Vandaag zijn we even naar het vogelasiel gegaan en zagen dat het slechtvalk vrouwtje S2 het nog steeds heel erg goed doet.
De asielhouder vertelde dat zij steeds actiever wordt en beide vleugels goed gebruikt. Zoals reeds eerder vermeldt zijn de vleugels niet meer gefixeerd met de staartpennen. Belangrijk detail is dat zij de gewonde vleugel niet laat "hangen" en deze goed optrekt. De vleugelpunt zit net als de andere vleugelpunt gewoon ter hoogte van de staartpennen. Goed teken dus maar dit wil niet zeggen dat de botdelen goed vergroeien en volledig herstel zal plaatsvinden. We moeten nog steeds rekening houden dat het slechtvalk vrouwtje niet terug kan keren in de vrije natuur. Dat zou dan impliceren dat euthanasie alsnog moet worden toegepast. Vooralsnog ziet alles er goed uit en zetten wij alles in het werk om S2 haar vrijheid terug te geven.

Vanaf vandaag zullen wij u éénmaal per week informeren over de vooruitgang van S2. Mocht daartoe aanleiding zijn dan zal er een extra bericht op deze site geplaatst worden.

Slechtvalk S2 in het asiel

VWG Gemert