Update slechtvalk S2

Lierop, dinsdag 15 november 2011

Het gaat goed met de slechtvalk S2 in het vogelasiel te Lierop (gem. Someren).
Vandaag zijn wij op bezoek geweest bij de slechtvalk en zagen dat haar herstel erg goed gaat. Zij gebruikt beide vleugels goed al kan ze nog niet hele grote vluchten maken omdat de volière nog niet groot genoeg is. Deze tussenstap is bewust gemaakt zodat zij met kleine stapjes kan herstellen van haar botbreuken.
Gezien haar vorderingen mag ze misschien iets eerder naar de grote volière. Hierover zullen wij eerst overleggen met dierenarts Caroline Hommers.
De slechtvalk krijgt nu om de twee dagen een prooi, aan het einde van het verblijf in het asiel te Lierop zal dit om de twee à drie dagen zijn.
Wij hopen dat ze eind december naar de valkenier kan en dan echt kan gaan werken aan haar terugkeer in de natuur.

S2_asiel_lieropHet nieuwe vogelasiel is geheel gerealiseerd door vrijwilligers met steun van sponsoren. Het is gelegen op en aan de rand van een camping in een zeer bosrijke en rustige omgeving. De verblijven zijn zeer goed en afgeschermd van de omgeving zodat de vogels zo min mogelijk verstoord worden en in alle rust kunnen genezen.
Het asiel vangt vogels uit heel ZO-Brabant op die op één of andere manier ziek of gewond zijn geraakt. Zo worden er diverse uilen- en roofvogelsoorten, zwanen en reigers binnengebracht maar ook vogels van kleiner pluimage zoals duiven, merels, kraaiachtigen, watervogels etc..
Na herstel worden de vogels weer losgelaten op de plaats waar zij gevonden zijn.
Om het nieuwe asiel draaiende te kunnen houden is de inzet van de vrijwilligers ontzettend belangrijk maar ook donaties zijn van harte welkom om dit beschermingswerk te kunnen bekostigen.

In onderstaand filmpje is te zien dat de beide vleugelpunten goed en op gelijke hoogte over de staart zitten. Na het afvliegen kun je nog wel zien dat haar "elleboog" iets naar buiten staat maar na enkele seconden staat deze weer tegen het lichaam.

Slechtvalk S2 Asiel Lierop

VWG Gemert