De eerste voorbereidingen

Gemert, vrijdag 24 augustus 2012

Eindelijk is het zover, slechtvalk S2 gaat nu daadwerkelijk werken aan haar terugkeer in de vrije natuur!
De bedoeling was dat wij enkele weken geleden hiermee al zouden starten maar gezien haar rui en de zeer warme weersomstandigheden van de afgelopen week hebben wij besloten om nu pas te beginnen met de voorbereidingen.
Vandaag heeft de valkenier haar uit de volière gehaald alwaar ze de afgelopen maanden in alle rust heeft kunnen herstellen van haar verwondingen. Dat deze rustperiode slechtvalk S2 ten goede is gekomen blijkt wel uit haar verenkleed, op 2 handpennen en 2 staartpennen na heeft ze haar volledige verenkleed geruid. Het is bijzonder dat een wilde vogel in gevangenschap zo goed door de rui komt, hieruit blijkt dat de gekozen opvang en rust gelukkig een juiste keuze is geweest. Nog niet alle nieuwe pennen zijn volledig volgroeid maar ze is gezond en klaar voor de volgende fase.
De valkenier heeft slechtvalk S2 vandaag voorzien van "schoentjes", dit zijn lederen bandjes die om haar poten zijn bevestigd. Hiervoor moesten wij wel haar witte kleurring (S2) en de metalen ring van het vogeltrekstation verwijderen maar deze zullen op een later tijdstip m.b.v. een ringer worden herplaatst.
De komende weken zal ze handtam gemaakt worden en daarna zal ze trainingen ondergaan om haar conditie op peil te brengen.
Wij houden u de komende weken op de hoogte van haar vorderingen!

 

Filmpje: De eerste voorbereidingen

 

VWG Gemert