DeMortel kop2

Stand van zaken cams

Het is al enige tijd stil van onze kant en het lijkt dat er niets gebeurt op en in de toren van De Mortel maar niets is minder waar.

Wij zijn de afgelopen twee maanden druk bezig geweest om alles goed voor te bereiden voordat we definitief alle apparatuur plaatsen.

Zo is alle apparatuur verwijderd, een test camera geplaatst, een gat in een zijkant van de nestkast gemaakt en een aanpassing aan de nestkast aangebracht voor het plaatsen van de nieuwe technische ruimte.

Deze technische ruimte wordt door Securicon op hun bedrijf voorzien van alle apparatuur en kunnen wij deze dan vervolgens zo aan de zijkant van de nestkast bevestigen.

Het plaatsen van de nieuwe buitencams is iets gecompliceerder geworden en brengt dan ook enige onvoorziene vertraging met zich mee.

Veiligheid staat bij de eigenaar van de toren (Alticom) hoog in het vaandel en is dan ook de reden dat een gespecialiseerd bedrijf (Rovitech) de armaturen moet gaan maken en plaatsen op het dak waar de camera's aan gemonteerd zullen worden. De kabelboom mag om veiligheidsredenen en logischerwijs ook niet meer aan de buitenkant van de toren bungelen. De kabels moeten nu volgens speciale voorschriften en vastgestelde eisen op het dak bevestigd worden en via een aparte doorvoer op het dak naar binnen gaan.

Ook de nieuw geplaatste antenne voor het DAB signaal van de publieke omroepen brengt met zich mee dat wij niet te vaak op het dak willen zijn en zo mogelijk ongemerkt blootgesteld worden aan de aanwezige straling.

 

Techruimte1Techruimte3

 

Het gat aan de zijkant van de nestkast wordt dus binnenkort gedicht maar er zit helaas nog steeds een gat in onze begroting.

Wij krijgen gelukkig subsidie van vogelbescherming Nederland, sponseren Rovitech, Alticom en Securicon ons en heeft Staatsbosbeheer het spottersveld opnieuw voor u ingericht maar zijn uw donaties nog steeds van harte welkom om alles te kunnen realiseren.

De verwachting is dat wij deze maand alles kunnen plaatsen en dat de refresh- en livebeelden voor u op onze website weer te zien zullen zijn.

 

VWG Gemert