Beleef de lente 2016 voor de slechtvalk begonnen

Na maanden van voorbereidingen zijn de cams afgelopen weekend eindelijk live gegaan. In de afgelopen vier maanden zijn de nestkast en de camera’s verwijderd van het dak en op een later tijdstip opnieuw geplaatst op de vierde ring van de communicatietoren.
Tijdens de werkzaamheden is daar waar mogelijk rekening gehouden met de aanwezigheid van de slechtvalken, veel werkzaamheden hebben daardoor ook ’s nachts plaatsgevonden. Zoals u kunt zien hebben de slechtvalken hun nieuwe plek al gevonden en zijn er deze week al diverse paringen door ons waargenomen. In totaal zijn er nu vier camera’s die de slechtvalken voor u in beeld kunnen brengen.
Camera 1 is de buitencam die voor/naast de nestkast hangt, deze cam ziet u live op BDL.
Camera 2 is de nestcam die we op uw verzoek niet in het dak van de nestcam hebben geïnstalleerd en ook deze cam ziet u live op BDL.
Camera 3 ziet de binnenzijde van de bovenste ring aan de noord en oostzijde.
Camera 4 ziet het gehele dak, maar kan ook van boven de zuid en oostzijde van de vierde ring laten zien.
Alle vier de cams kunt u zien op de site van VWG Gemert. www.vwggemertslechtvalk.nl
Voor het geluid hebben wij achter de nestkast, tegen de toren aan, twee zeer gevoelige microfoons geplaatst. Op een hoogte van ruim 125 mtr. waait het bijna altijd of in ieder geval een stuk sterker dan op het maaiveld. Daarnaast hangt er in de nabijheid van de microfoons diverse apparatuur en bijbehorende kabels. Deze externe omstandigheden zorgen er voor dat u naast het geluid van de slechtvalken ook andere omgevingsgeluiden kunt horen.
Het verplaatsen van de nestkast, camera’s en de aanschaf van de nieuwe buitencam met bijbehorende RVS stellage is een kostbare operatie geweest. Door uw financiële bijdrage van € 1.135,00 aan de VWG Gemert hebben wij een fors gedeelte van de totale kosten van € 3.800,00 kunnen bekostigen waarvoor onze hartelijke dank!
Mede namens vogelbescherming Nederland, werkgroep slechtvalk Nederland wensen wij u veel kijkplezier op BDL 2016!

VWG Gemert en Securicon


Nieuwe buitencam!

IMG 3802 640x480